Arjen kiertokulku -keskustelutilaisuus Piirillä

24.04.2025
klo 
17:00
-
18:30

Arjen kiertokulku -keskustelutilaisuus Piirillä
Torstaina 24.4.2025 klo 17.00 – 18.30 Teatteri Hysteriassa

Käynti Ravintola Verstaan pääovesta. Ravintola palvelee ennen keskustelutilaisuutta. Vapaa pääsy!

Ilmoittaudu: piirinperinne@gmail.com

Ilmoita nimesi ja osallistuvien henkilöiden henkilömäärä.

 

Tervetuloa Piirille kuulemaan, kuinka arjen kiertokulku on muuttunut ja miten voimme tehdä elämästämme kestävämpää! Otetaan esimerkiksi kotoisa peruna. Aikaisemmin perunat kasvatettiin ja hyödynnettiin kotona viimeiseen perunaan. Nykyään kodeissa ja ravintoloissa perunoita päätyy myös biojätteeseen, ja ne voidaan kompostoida tai käyttää vaikka biokaasuna.

Keskustelutilaisuudessa kuulemme Piirillä lapsena asuneen Kaisu Rintalan muistoja Piirin arjesta, Lakeuden ympäristöhuollon Katja Hautamäki kertoo kierrätyksestä tänä päivänä, ja Ravintola Verstaan Rami Haavisto jakaa näkökulmia yrityksen kierrätyksestä ja lähiruuan käytöstä.

Vielä vuosituhannen vaihteessa elämä oli "ota, käytä, heitä pois", mutta ympäristötietoisuus on kasvanut ja kiertotalous on tullut osaksi arkea. 1960-luvulla ei puhuttu vielä kiertotaloudesta, mutta tavarat olivat kestävämpiä ja ne kulutettiin loppuun tai hyödynnettiin uuteen tarkoitukseen. Ruokahävikkiä vähennettiin tarkemmilla ostoksilla tai hyödyntämällä ne loppuun asti.

Seinäjoen Piiri on ollut mukana kestävän kehityksen edistämisessä ja auttaa paikallisia kohti kestävämpää elämäntapaa. Iina Åmanin luotsaama keskustelutilaisuus on avoin ja maksuton kaikille, jotka haluavat kuulla, miten kiertokulku on kehittynyt ja miten sen voi ottaa käyttöön omassa elämässä tai yrityksessä.

Tule mukaan ja ota arjen kiertokulusta koppia!

Piiri yhteinen ympäristömme -hankkeen logot. Leader Liiveri -logo ja Euroopan unionin osarahoittama -logo.

crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram